22.11.2019
< Takaisin

VIDEO: Uudenmaan Lämpötekniikan toimintatavat miellyttävät Oveniaa

”Kun tunsin yrityksen tavan toimia [aiemmasta kokemuksesta], pystyin luottamaan siihen, että neljän talon yhteishanke onnistuisi hyvin aikataulun mukaisesti.”

Yli tuhatta taloyhtiötä isännöivän Ovenian ja Raisiontien Lämmön välillä tapahtuneen liiketoimintakaupan myötä Raisiontien Lämmön osakastaloista kolme siirtyi Ovenian isännöintiin.

– Nämä ovat 1950-luvun taloja, joihin lämmönjakelu on tähän saakka hoidettu Raisiontien Lämmön toimesta. Lämmönjakeluun liittyvät putkistot ja laitteistot alkoivat olla jo erittäin huonokuntoisia, Paloheimo kertoo.

“Yritys piti meidät hyvin tilanteen tasalla, jotta pystyimme informoimaan edelleen asukkaita. Yhteistyö oli jämäkkää, asiallista ja selkeää.”

– Päätimme toteuttaa järjestelmän uusimisen yhteishankkeena neljän eri taloyhtiön kesken. Isännöin näistä kolmea, mutta vastasin hankkeessa myös neljännestä yhtiön isännöitsijän valtuutuksella. Projektin myötä taloyhtiöt siirtyivät Helenin kaukolämpöverkkoon.

”ULT:n oli onnistunut valinta urakoitsijaksi”

Osana urakkaa tehty kaukolämpökeskusten vaihto kilpailutettiin. Yhtenä tarjoajana oli Uudenmaan Lämpötekniikka, joka voitti kilpailun lopulta kokonaistaloudellisesti parhaan tarjouksensa ansiosta.

– ULT oli minulle tuttu jo entisen työpaikan kautta vastaavista urakoista. Kerroinkin taloyhtiölle, että yritykseen voi luottaa – työn jälki on hyvää ja urakoitsija kantaa vastuun, jos ongelmia ilmenee.

– Yritys piti meidät hyvin tilanteen tasalla, jotta pystyimme informoimaan edelleen asukkaita. Yhteistyö oli jämäkkää, asiallista ja selkeää, Kirsi kehuu.

”Yksi parhaista hankkeista, joissa olen ollut mukana”

Kirsin mukaan projekti sujui alusta loppuun ilman ongelmia. Myös remontin lopputulos oli toiveiden mukainen: lämpö siirtyy nyt loppukäyttäjille aina ylimpiä kerroksia myöten.

– Oli hieno nähdä ammattilaisten toimivan niin tehokkaasti ja hyvin tässä. Remontin eteneminen mahdollisimman vähin häiriöin oli tärkeä asia asukkaille.

–Kyselyt ja tarkennukset on hoidettu ULT:n kanssa kuntoon. Kommunikointiyhteys on ollut hyvä, heillä on hyvä tapa toimia, ja heidän kanssaan on ilo tehdä töitä. Suosittelen muille taloyhtiöille ja isännöitsijöille, Kirsi toteaa lopuksi.

Lue myös

Kysy lisää tai
pyydä tarjous